Claudia Rossen Uitvaartverzorging - nazorg

Ook na de uitvaart
staat u er niet alleen voor.

Na een uitvaart begint het echte rouwen. De leegte, het gemis, maar ook komen dan een aantal praktische zaken om de hoek kijken waar de nabestaande misschien nooit mee te maken heeft gehad. Zaken als de administratie, onderhoud van tuin en huis. Dan staat de nabestaande er alleen voor. Claudia Rossen Uitvaartverzorging wil mensen graag bijstaan in deze periode en daarom biedt zij nazorg na verlies. Na een uitvaart heeft Claudia Rossen nog een periode persoonlijk contact met de nabestaanden – de uitvaart wordt geëvalueerd, hulpvragen worden beantwoordt. Ze heeft gemerkt dat er veel belangrijke vragen zijn die nabestaanden stellen en is van mening dat deze vragen serieus opgepakt moeten worden. Daarom is zij op zoek gegaan naar een partner die deze vragen op een professionele wijze kan beantwoorden. Ze is een samenwerkingsverband aangegaan met NuNazorg, een professionele hulpverlener, voor hulp en zorg bij elk verlies.
NuNazorg is onafhankelijk en zoekt, denkend vanuit de omstandigheden van de nabestaande naar de beste oplossing voor elke situatie.
Chantal Nicolasen van Nunazorg
HOE WERKT HET?
Chantal Nicolasen van NuNazorg neemt ongeveer 6 weken na de uitvaart telefonisch contact op met de nabestaande en maakt, indien gewenst, een persoonlijke afspraak. Dit alles is vrijblijvend.
Tijdens het eerste telefonisch contact zal er aandacht worden besteed aan de persoonlijke behoeften van de nabestaande en het achterliggende verhaal. Wat heeft hij/zij meegemaakt? Zijn er mensen om hem/haar heen die steun bieden? Is de uitvaart gegaan zoals hij/zij voor ogen had? Hoe is het met de afwikkeling van de nalatenschap? Deze vragen kunnen leiden tot een vervolggesprek, en/of het formuleren van een hulpvraag. Als er behoefte is aan hulp, dan is de persoonlijke situatie het uitgangspunt voor de nazorg die geboden gaat worden en wordt er naar oplossingen en hulp binnen het eigen netwerk en in de omgeving van de nabestaande gezocht. Dus geen koppeling naar allerlei (dure) hulpverlening of instanties ver van de woonplaats van de nabestaanden! Eerst wordt gekeken naar de oplossingen binnen de eigen omgeving van de nabestaande en indien nodig wordt naar andere hulpverlening gezocht.

NuNazorg werkt samen met o.a. gemeenten, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en weet precies wat er op lokaal gebied en in de regio te vinden is. Claudia Rossen vindt dat de verantwoordelijkheid van een uitvaartverzorger niet voorbij is na de uitvaart. Ook deze periode valt onder de Uitvaartzórg! Vandaar dat Claudia Rossen Uitvaartverzorging deze service voor de nabestaanden bekostigt. Uitgebreide informatie vindt u ook op www.nunazorg.nl